Αεροπλάνο που μετέφερε 122 επιβάτες και εννεαμελές πλήρωμα συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή κοντά στην πακιστανική πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ, δήλωσαν αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας.
Το Boeing 737 της εταιρείας Bhoja Air συνετρίβη κατά την προσγείωση του εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών στο Ραουαλπίντι, στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ, όπου βρίσκεται το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την πακιστανική πρωτεύουσα.
«Το αεροπλάνο ερχόταν από το Καράτσι και συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ πριν από την προσγείωση», δήλωσε ένας αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, ο Φαζλ Ακμπάρ.
Το αεροσκάφος μετέφερε από 126 έως 130 άτομα, μεταξύ των οποίων και εννέα μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με επίσημες πηγές στο Πακιστάν. Ομάδες διάσωσης, αστυνομικοί και στρατιωτικοί έσπευσαν αμέσως στην περιοχή.
«Πυρκαγιά ξέσπασε μετά το δυστύχημα, η άτρακτος καίγεται και το αεροσκάφος έχει καταστραφεί ολοσχερώς», δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Geo News ο Σαϊφούρ Ρέχμαν ένα μέλος της δύναμης που έσπευσε στον τόπο της τραγωδίας.
Το αεροπλάνο, το οποίο συνετρίβη κοντά στο χωριό Χουσέιν Αμπάντ μετέφερε έως και 130 άτομα σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, 126 σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας, και 127 σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ Μπάνι Αμίν.
«Το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί στις 18:50 (τοπική ώρα) στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ. Ο πύργος ελέγχου έχασε την επαφή μαζί του στις 18:40, και συνετρίβη λίγο πριν από το διάδρομο, προσγείωσης», διευκρίνισε από την πλευρά της πηγή του αεροδραμίου.
Η Bhoja Air είχε επαναλάβει τον Μάρτιο εσωτερικές πτήσεις μεταξύ του Ισλαμαμπάντ και του Καράτσι με αρκετά Boeing 737, και σχεδίαζε να εξυπηρετήσει άλλες μεγάλες πόλεις όπως τη Σουκούρ (νότια), τη Μουλτάν (κέντρο) και τη Λαχώρη (ανατολικά).
Η εταιρία είχε υποχρεωθεί από την Πολιτική Αεροπορία του Πακιστάν να αναστείλει τις πτήσεις της το 2000 λόγω οικονομικών δυσχερειών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Τον Ιούλιο του 2010, ένα Airbus A321 της τοπικής ιδιωτικής εταιρείας Airblue συνετρίβη στους λόφους της Μαργκάλα κοντά στο Ισλαμαμπάντ, σκοτώνοντας τους 152 επιβάτες του.
Η πλέον αιματηρή συντριβή αεροσκάφους στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν χρονολογείται το 1992, όταν ένα Airbus A300 της κρατικής εταιρείας Pakistan International Airlines (PIA) είχε συντριβεί στους λόφους ενώ προσέγγιζε το Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, προκαλώντας 167 νεκρούς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ