«Δεν βλέπω να υπάρχει επιπλέον περιθώριο να διευκολύνουμε την Αθήνα - ούτε επί του περιεχομένου ούτε επί του χρόνου. Ο χρόνος είναι χρήμα. Και αυτό ισχύει ιδίως για την Ελλάδα», τονίζει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών(CDU)/Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Φόλκερ Κάουντερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Welt am Sonntag». «Χρήματα υπάρχουν μόνο εφόσον τηρούνται οι όροι του προγράμματος λιτότητας», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, ερωτώμενος εάν η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, δηλώνει ότι «θα ήταν καλό να παραμείνει» και προσθέτει: «Το να διώχνουμε τα παιδιά από το σπίτι όταν δυσκολεύει η κατάσταση, δεν αποτελεί καλό μήνυμα των Ευρωπαίων προς τον υπόλοιπο κόσμο. Εάν όμως κάποιος οικιοθελώς εγκαταλείψει το σπίτι, αυτό είναι δική του απόφαση».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομίας περί συμμετοχής των εύπορων στην αναχρηματοδότηση του χρέους με επιβολή έκτακτης εισφοράς, ακόμη και για την Γερμανία, ο κ. Κάουντερ απορρίπτει την ιδέα, αλλά σχολιάζει ότι «θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα για την Ελλάδα, όπου οι πλούσιοι προσπαθούν να ξεφύγουν από την υποχρέωση καταβολής φόρων».
«Το 2010 έπρεπε να είχε αποφασιστεί μια δραστική διαγραφή του ελληνικού χρέους», δήλωσε εν τω μεταξύ σε συνεντεύξεις του σε αυστριακές εφημερίδες ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Σιμεόν Ντιγιάνκοφ. Ο ίδιος ασκεί δριμεία κριτική στην ευρωζωνη για καθυστερημένη αντίδραση που έχει τριπλασιάσει το κόστος αυτής της κρίσης.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ