Το τέλος της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα από εδώ και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο, αλλά τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος». Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν και αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά, επισημαίνει ο κ. Σαμαράς. Παράλληλα, αναφέρει ότι, εφόσον εγκριθεί η συμφωνία και ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα βγει από την κρίση.
Τονίζει, τέλος, ότι καταβάλλεται προσπάθεια να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.
Την υπερψήφιση των μέτρων ζήτησε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κασσής, δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα.
Αμετακίνηση στη θέση παραμένει η ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, στην οποία επισημαίνει πως η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν την βρίσκει σύμφωνη.
Για αποτυχημένη επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, κάνει
λόγο το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η διαπραγμάτευση
στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός δεν ξεκίνησε ποτέ για να
ολοκληρωθεί σήμερα.
Εκβιαστικό και τρομοκρατικό χαρακτηρίζει το
μήνυμα του πρωθυπουργού, το ΚΚΕ, καλώντας το λαό να απαντήσει περήφανα,
μαζικά, αποφασιστικά και άμεσα, αξιοποιώντας όλες τις κορφές πάλης.
Αυτό που τελείωσε είναι η παράσταση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η πλήρης δήλωση του πρωθυπουργού
«Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό.
Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου. Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή...
Εφ' όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση.
Πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.
Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο...
Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος.
Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη. Από οικονομική άποψη και -ακόμα χειρότερα- από πολιτική άποψη.
Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν.
Κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά».